Wonder Club world wonders pyramid logo
×

Reviews for From Primitives to Zen: A Thematic SourceBook in the History of Religions - Mircea Eliade - ...

 From Primitives to Zen magazine reviews

The average rating for From Primitives to Zen: A Thematic SourceBook in the History of Religions - Mircea Eliade - ... based on 2 reviews is 4.5 stars.has a rating of 4.5 stars

Review # 1 was written on 2017-10-10 00:00:00
0was given a rating of 4 stars Charles Davis
میرچا الیاده، اسطوره شناس معروف، در درس های اسطوره شناسی خودش متوجه شد که متن درسی واحدی وجود نداره که اسطوره ها و آیین های مختلف رو به صورت موضوع بندی شده و یکجا جمع آوری کرده باشه، و مدرّس اسطوره شناسی، باید مدام به کتاب های مختلف ارجاع بده که چه بسا خیلی از دانشجوها نتونن یا نخوان تهیه شون کنن. این شد که این کتاب رو نوشت تا یه متن درسی جامع داشته باشه: اومد و اسطوره ها و آیین های مختلف رو از کتاب های مقدّس یا گزارش های مردم شناسانه از اقوام مختلف جمع آوری کرد، موضوع بندی و دسته بندی کرد، و در این کتاب جا داد... در جلد نخست از اساطیر مربوط به خدا و آفرینش در اقوام و ادیان مختلف بحث می کنه در جلد دوم به روایت آیین های اقوام مختلف همچون آیین های تولد، تشرف، ازدواج، مرگ می پردازه در جلد سوم اسطوره ها و آیین های مربوط به مرگ و جهان پس از مرگ رو میاره و در جلد چهارم راجع به کاهن ها و پیامبرها، و همین طور ارتباط انسان با ماوراء (مکاشفه، مراقبه، یوگا و...) صحبت می کنه. در هر فصل ابتدا از اقوام بدوی (بومیان استرالیا، آفریقا، و آمریکا) شروع می کنه، به ترتیب زمان جلو میاد تا میرسه به ادیان شرقی، و در نهایت ادیان ابراهیمی. هر چند مؤلف در مقدمه میگه: چون مخاطبان کتاب اکثراً با یهودیت و مسیحیت آشنا بودن، از این دو دین چیزی در کتاب نیاورده تا حجم کتاب زیاد نشه، ولی مترجم خودش با پیوست هایی که از کتب عهدین اضافه کرده، این نقصان کتاب رو رفع کرده. ترجمۀ فارسی کتاب چهار جلده، ولی فقط موضوعات سه جلدش برای من جذاب بودن و جلد چهارم رو نخوندم. هر چهار جلد بعداً در یک جلد چاپ شدن. کتاب برای کسی که به باورها و ادیان مختلف علاقه داشته باشه، بی اندازه جذّابه، ولی نقص بزرگی داره. اون هم این که تمام اسطوره ها رو به صورت کامل نقل نمی کنه. مثلاً تمام باورهای یونانی راجع به آفرینش رو نقل نکرده، یا تمام باورهای بودایی راجع به زندگی پس از مرگ رو نیاورده. بلکه فقط بریده های سه چهار صفحه ای از هر متن آورده. فقط بخشی که براش مهم بوده، یا به موضوع اون فصل مرتبط بوده. به خاطر همین نمی شه تمام اسطوره های یونان و روم یا اسطوره های هندو و بودایی رو باهاش شناخت. و از این جهت کتاب ناقصه. اسطوره شناسی به عنوان علم به اسطوره دو جور میشه نگاه کرد: گروهی مثل یونگ و شاگردانش، اسطوره رو بیان نمادین یه حقیقت انسانی میدونن. به این ترتیب اسطوره ها و آیین ها حکمت متفکران قدیم بودن که به دلایلی به زبان نمادین بیان شدن. به این معنا اسطوره ها و آیین ها هنوز در زندگی امروزی ما می تونن کارآیی داشته باشن و دید ما رو به انسان و جهان بازتر کنن و ما رو رشد بدن. اما گروه دیگه ای که عده شون هم کم نیست، اسطوره ها و آیین ها رو به همون شکلی که هستن می فهمن، یعنی تحت اللفظی. در این صورت مطالعۀ اسطوره به نوعی مطالعه ای تاریخی محسوب میشه، و اسطوره شناسی در حقیقت نه نوعی روانشناسی و خودشناسی، بلکه نوعی علم تاریخ تکامل فکری انسانه، و دیگه "ابزاری" برای ارتقای زندگی ما نیست، بلکه یک "علم"ـه مثل علم تاریخ فیزیک یا تاریخ سیاسی. نگاه میرچا الیاده به اسطوره اینه، و متن هایی که در این کتاب جمع آوری کرده با این دیدگاه جمع آوری شدن. در نتیجه اگر کسی به کتاب های جوزف کمبل علاقه داره، شاید این کتاب براش جذاب نباشه، چون الیاده اصرار نداره فقط آیین ها و اسطوره هایی رو جمع آوری کنه که به زندگی امروزی ما کمک می کنن.
Review # 2 was written on 2008-03-16 00:00:00
0was given a rating of 5 stars Diana Gail Noble
An amazing collection of texts, oral traditions, myths, etc. Read this in college and I STILL pick it up. Seriously some amazing pieces in this. The beginning of my relationship with Eliade.


Click here to write your own review.


Login

  |  

Complaints

  |  

Blog

  |  

Games

  |  

Digital Media

  |  

Souls

  |  

Obituary

  |  

Contact Us

  |  

FAQ

CAN'T FIND WHAT YOU'RE LOOKING FOR? CLICK HERE!!!